SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 2. Vasárnap (2023. január 15.)

  • A mai nappal kezdődik az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az idei évben Izajás próféta könyvéből vett idézet köré csoportosították az adott napok témáit:”Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra.” Január 19-én, csütörtökön 18 órakor a székesegyházban lesz ökumenikus istentisztelet Szemerei János evangélikus püspök és Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével. A hét folyamán különösen is imádkozzunk a keresztények egységéért.
  • Január 22-ig az esti szentmisék után kilencedet imádkozunk Boldog Batthyány László szentté avatásáért és közbenjárását kérve. Szentté avatási eljárásának nélkülözhetetlen feltétele egy csodás imameghallgatás. Kérjük hittel, bizalommal közös imádságban a szentéletű orvos közbenjárását az orvosokért, ápolókért, betegekért, családokért.
  • Szentségimádási nap lesz a zárdatemplomban január 18-án, szerdán. Délelőtt 10 órától a 18 órakor kezdődő szentmiséig lesz lehetőség csendes adorációra.
  • Január 19-én, csütörtökön 7.30-kor a szentmisét a székesegyház és a főplébánia jótevőiért ajánljuk fel. E napon este nem lesz szentmise. A kilencedet az ökumenikus istentisztelet után imádkozzuk.
  • A Boldog Brenner János Általános Iskola a 2023/2024-es tanévre is meghirdeti a leendő 1. évfolyamosok beiratkozását. Szeretettel hívja a nagycsoportos gyermekeket és szüleiket a január 19-én 17 órakor induló, iskolára felkészítő foglalkozásokra. További időpontok: február 2. és február 16. minden alkalommal 17 órakor.
  • Szent Fábián és Sebestyén vértanúk napja Szombathely város fogadalmi ünnepe. Január 22-én, vasárnap a 9 órakor kezdődő püspöki szentmise keretében újítjuk meg őseink fogadalmát. Várjuk a Híveket erre a szentmisére.
  • Jövő vasárnap Isten Igéjének vasárnapja lesz. Korábban szeptember utolsó vasárnapja volt a Szentírás vasárnapja. Olvassuk rendszeresen a Bibliát, Istennek hozzánk szóló üzenetét! Imádkozzunk azért, hogy az evangélium örömhíre minél több emberhez eljusson!
  • Az orvosok hercege – Boldog Batthyány-Strattmann László élete” című dokumentumfilm vetítése lesz a Boldog Salkaházi Sára Technikumban (Szombathely, Petőfi Sándor utca 6.) január 23-án, hétfőn 17.00 órától. A film után beszélgetésre nyílik lehetőség a film készítőivel, a Batthyány család tagjaival.
  • Szent II. János Pál pápa 20 éve, 2003. március 23-án avatta boldoggá a szentéletű orvost és példás családapát Boldog Batthyány Lászlót. Ebből az alkalomból zarándoklatot szervezünk Rómába május 15-19 között. A lelki vezető Székely János megyéspüspök lesz.  Bővebb információ az egyházmegye és a székesegyház honlapján olvasható. Érdeklődni, jelentkezni lehet a Misszió Tours Utazási Irodánál.  Tel: +36 20 565 3258, e-mail: missziotours@missziotours.hu;
  • www.missziotours.hu