SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJA (2024. ÁPRILIS 21.)

 • Jövő vasárnap a 9 órai szentmisében járulnak első szentáldozáshoz a Főplébánia 3. osztályos hittanosai. Szombaton délelőtt ½ 9 órakor lesz gyermekek és hozzátartozóik gyóntatása, majd ezt követően a próba. Imádkozzunk az első szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járuló gyermekekért!
 • Görögkatolikus liturgikus hétvége lesz Szombathelyen április 26-28 között, melynek keretében április 27-én, szombaton délután 4 órakor Kisléghi Nagy Ádám Kossuth-díjas festőművész bemutatja a Mária élete című festménysorozatát a Székesegyházban, valamint április 28-án, vasárnap 11 órakor görögkatolikus püspöki liturgia lesz Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vezetésével a Székesegyházban. Mindkét eseményre szeretettel várjuk a kedves Testvéreket. A háromnapos rendezvény részletes programja a kitett plakáton olvasható.
 • Már előre hirdetjük, hogy április 29-től, hétfőtől az esti szentmisék 7 órakor kezdődnek templomunkban.
 • Május 4-én, szombaton délután 5 órakor László Attila anyák napi koncertje lesz a Székesegyházban. Jegyek 3.500 Ft-os áron vásárolhatók a Püspöki Palotában kialakított Látogatóközpontban és a Főplébánián.
 • Május 5-én, vasárnap este 6 órakor Horváth Dániel hegedűművész előadása lesz a Székesegyházban. A belépés díjtalan, adományokat szívesen fogadunk a Székesegyház világításának korszerűsítésére.
 • Már előre hirdetjük, hogy városunk Szent Flórián fogadalmi ünnepét május 5-én, vasárnap a 9 órai szentmise keretében tartjuk meg.
 • Idén is megrendezésre kerül a Jubiláns Házasok Találkozója június 15-én, szombaton 10 órakor a Székesegyházban. Azokat a házaspárokat hívjuk, akik az idei évben ünneplik 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulójukat. Jelentkezni internetes regisztrációs felületen lehet az egyházmegye honlapján június 2-ig.
 • A Pannon Pilgrim Utazási Iroda felkérte Plébánosunkat, hogy szeptember 6-9 között vezessen Fatimába zarándoklatot. Utazás repülővel lesz. Jelentkezni az utazási irodánál lehet. Részletek a faliújságon kitett plakáton olvashatók.
 • A Szombathelyi Egyházmegye és az Agora-Savaria Mozi szeretettel hív mindenkit közös filmnapjaira.  Az első vetítés április 25-én, csütörtökön este 6 órakor lesz. Részletek a kihelyezett plakáton olvashatók.
 • Május 20-ig lehet nyilatkozni adónk 1+1 %-áról. Ha az adóhivatal készíti bevallásunkat, akkor is adjuk le nyilatkozatunkat, valamint akkor is, ha a családi és más kedvezmények miatt jövedelemadónk 0 Ft-ra jön ki. Ajánljuk adónk első 1 %-át a Magyar Katolikus Egyháznak, technikai száma 0011, a második 1 %-ot szívesen fogadja a Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány (Adószám: 18899238-1-18).
 • Megjelent az Adoremus és az Élő Kenyér májusi száma, megvásárolható a sekrestyében.