SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 16. Vasárnap (2021. július 18.)

  • Meghívás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaira: A NEK Titkárság a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezéseket. A szervezés megkönnyítése miatt kérik, hogy minél korábban jelentkezzenek a résztvevők, ugyanakkor a helyek kiosztásánál is elsőbbséget élveznek a korábban regisztráltak. A kongresszuson, a nyilvános szentmiséken és az eucharisztikus körmeneten való részvételünkkel tegyünk tanúságot hitünkről a világ felé! A pontos program és a jelentkezéshez szükséges minden információ elérhető a kongresszus honlapján, az iec2020.hu oldalon.
  • A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró pápai szentmisére zarándokvonat indul, amelynek lelki vezetője Püspök atya lesz. Jelentkezni a Főplébánián lehet.
  • A NEK programjai között szeptember 10-én, pénteken 19.00-tól az ifjúság számára lesz ForrásPont és ifjúsági est a Papp László Sportarénában. Az eseményre 15 és 30 év közötti fiatalok regisztrálhatnak. Az odautazásra és a program végén a hazautazásra különvonat fog rendelkezésre állni. Az ifjúsági találkozóra és a vonatra való jelentkezést és regisztrációt Tömő János isfjúságpasztorációs koordinátorunk végzi, bátran lehet őt ez ügyben keresni (tj.janes@gmail.com; 06205306368).
  • Szent Joakim és Szent Anna Szűz Mária szülei, a nagyszülők védőszentjei. Ünnepükön, július 26-án, hétfőn 19 órakor a Székesegyházban Püspök atya szentmisét mutat be, majd külön áldásban részesíti a nagyszülőket és unokáikat. Hívjuk és várjuk őket erre a szentmisére.
  • A Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja pótfelvételi eljárás keretében felvételt hirdet a 2021/2022-es tanévre hittanár-nevelőtanár, katekéta –és lelkipásztori munkatárs, római katolikus kántor szakjaira. Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 15. Érdeklődni  a   hittanarkepzo@martinus.hu címen lehet.
  • Nyáron bizonyára több idő jut az olvasásra, lelki töltekezésre is, ezért ajánljuk a Hívek figyelmébe a katolikus sajtótermékeket. Megvásárolhatók az újságos asztalon. A régebbi számok ingyen elvihetők.

Legalább egy keresztény újság járjon minden katolikus családnak!

Miért fontos, hogy mi van otthon az asztalunkon?
számtalan módon elérnek bennünket az istentelen gondolatok és vélemények, televízión és környezetünkön keresztül is, és ha nem gondoskodunk arról, hogy tájékozódjunk az Isten által akart média által, akkor egyre jobban hasonulunk a bűnös világhoz és annak válunk képmásává, nem pedig Istennek
keresztény újságok nélkül egyszerűen nem jut el hozzánk számtalan kincs, amit Isten nyújtana nekünk: például találomra csak belelapozva az egyik újságba, nagyszerű keresztény értékrenddel rendelkező dvd-ket, könyveket ajánlanak; vagy itt eljutnak hozzánk a keresztény újságírók írásai, amit máshol nem akarnak megjelentetni
mi keresztények mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy ha nem támogatjuk a keresztény médiát, ha nem lesz elegendő olvasója egy-egy ilyen újságnak, akkor nem tud majd megjelenni és csak a hitetlen újságok maradnak az országban