SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – URUNK MENNYBEMENETELE (2024. MÁJUS 12.)

  • Május hónapban az esti szentmisék előtt 18.40-től litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére.
  • Május 13-án, hétfőn fatimai engesztelő nap keretében a Székesegyházban ½ 6 órakor a Fatimai kilenced című könyvet bemutatja Dr. Márfi Gyula érsek atya, ¼ 7 órakor közös rózsafüzér imádság lesz, majd 7 órakor kezdődik az engesztelő szentmise. Az ünnepi szentmisét celebrálja és szentbeszédet mond Dr. Perger Gyula plébános. A szentmise végén gyertyás körmenetet tartunk. Kérjük, hogy a szőnyegek állagának megvédése érdekében mécsest hozzunk magunkkal. Bátorítjuk a kedves Testvéreket, hogy minél többen jöjjünk el imádkozni magyar hazánkért, családjainkért, betegeinkért valamint a világbékéért, de mindannyiunknak van saját szándéka, amelyet a Szűzanya elé hozhatunk ezen az estén.
  • Pünkösdvasárnap a 9 órai szentmise keretében bérmálkoznak a Főplébánia 8. osztályos hittanosai. Ezen a napon délután 4 órakor is lesz bérmálás a Székesegyházban.
  • A bérmálkozóknak május 17-én, pénteken ½ 5 órakor lesz a próba, majd ezt követően végzik el szentgyónásukat a fiatalok és a hozzátartozók. Imádkozzunk a bérmálásra készülő fiatalokért!
  • A Szombathelyi Egyházmegye és az Agora-Savaria Mozi szeretettel hív mindenkit közös filmnapjaira.  Az utolsó vetítés május 16-án, csütörtökön este 6 órakor lesz. Részletek a kihelyezett plakáton olvashatók.
  • Idén is megrendezésre kerül a Jubiláns Házasok Találkozója június 15-én, szombaton 10 órakor a Székesegyházban. Azokat a házaspárokat hívjuk, akik az idei évben ünneplik 5. évfordulótól kezdve öt évenkénti felosztásban a házassági évfordulójukat. Jelentkezni internetes regisztrációs felületen lehet az egyházmegye honlapján június 2-ig.