SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Pünkösd (2022. június 5.)

  • Pünkösd ünnepével befejeződik a húsvéti idő, hétfőtől az évközi időszak kezdődik a liturgiában.
  • Ferenc pápa rendelkezése értelmében, a pünkösdvasárnap utáni napon a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapját üljük. Hétfőn reggel 7.30-kor és este 19 órakor lesz szentmise.
  • Június hónapban az esti szentmisék előtt 18.40-től a Jézus Szíve litániát imádkozzuk. Hívjuk, várjuk a kedves Testvéreket. A Jézus Szíve tiszteletben magát az Istenembert, Jézust ünnepeljük, ebben az ünneplésben különösen nagy hangsúlyt kap Jézus szeretete, amelyet a szív jelképez. A szívben nemcsak Jézus emberi, hanem istenemberi szeretetének is jelképét látjuk, amely egyszerre tükrözi az Atya iránti és az emberek iránti szeretetét. A szív Jézus valóságos emberségének kifejezése is, amelyet áldozatul adott értünk.
  • Csütörtökön Jézus Krisztust, az örök Főpapot ünnepeljük.
  • Jövő vasárnap Szentháromság ünnepe lesz. Míg a húsvéti idő lezárásaként pünkösd vasárnapján megünnepeljük a Szentlélek kiáradását, Szentháromság vasárnapján egyben szemléljük a háromságos egy Istent. Az ószövetségi ember számára Isten az egyetlen Isten volt, aki felelősséget vállal népe iránt. Az újszövetségben ezzel szemben a Szentlélek által, Szűz Mária méhébe Isten elküldi egyszülött fiát az emberek közé, általa új szövetséget köt. Az Atya így a Fiúval és a Szentlélekkel, a Szentháromságban egy Isten.
  • Világméretű szentségimádás lesz a békéért június 18-án, Úrnapja szombatján. Ehhez a közös imádsághoz kapcsolódhatunk a Székesegyházban 18 órától. 
  • A Jubiláns Házaspárok Találkozója június 18-án lesz. Jelentkezni internetes regisztrációs felületen az egyházmegye honlapján lehet június 7-én, kedden  éjfélig. (www.martinus.hu)
  • Életforrás Családi fesztivál, és Kirakodóvásár lesz a Fő téren és a Romkertben június 16-19 között. A rendezvényen fellépnek többek között Eperjes Károly színművész, Szikora Róbert a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus hírnöke. Megtekinthető lesz a Soltis Lajos Színház „Szerencsés Mária” című misztériumjátéka. Dés László családoknak szóló koncertje zárja a rendezvényt. Bővebb információ: www.facebook.com/I-Életforrás-Családi-fesztivál-és-Kirakodóvásár
  • Megjelent a Martinus júniusi száma. Ajánljuk a Hívek figyelmébe.

Szentlélek Úristen! Világosítsd meg gondolatainkat, szavaink által adj vigasztalást másoknak, és bátoríts minket jótetteinkben, hogy az emberek megismerjék végtelen szeretetedet, irgalmadat. Vigasztaló Szentlélek jöjj el, és maradj velünk! Ámen