SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Húsvét 6. Vasárnapja (2022. május 22.)

  • Május hónapban az esti szentmisék előtt 18.40-től litániát imádkozunk a Szűzanya tiszteletére. Köszöntsük és kérjük közösen égi Édesanyánkat!
  • Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének főünnepe lesz.
  • Pünkösdvasárnap, június 5-én 10 órakor bérmálási szentmise lesz, ezért a 9 órai szentmise elmarad.
  • A Jubiláns Házaspárok Találkozója június 18-án lesz. A püspöki szentmise 10 órakor kezdődik a Székesegyházban. Jelentkezni internetes regisztrációs felületen az egyházmegye honlapján lehet június 7-ig. (www.martinus.hu)
  • Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel a Martineum Felnőttképző Akadémián: 2022. június 24. (péntek) 18.00 – június 26. (vasárnap) 14.00 között. Vezeti: Haller László atya, toronyi plébános. Részvételi díj szállással és teljes ellátással: 22.000,- Ft/házaspár. Jelentkezési határidő: 2022. június 1. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: markovits@martineum.huwww.martineum.hu
  • Székely János megyéspüspök Körmenden megalapította a Coreth Mária Terézia Imaszövetséget, amelynek célja Boldog Batthyány László hitvesének, Coreth Mária Terézia tisztelőinek összefogása és példájának továbbadása; a feleségek és édesanyák lelki támogatása önfeláldozó munkájukban; ima és közbenjárás a testi vagy lelki nehézséggel küzdő családokért; a családok, házaspárok egységének megerősítése. Jelentkezés: az egyházmegyei Pasztorális Iroda elérhetőségein (pasztoralis@martinus.hu; Szombathelyi Egyházmegye 9701 Szombathely, Pf. 41.).

Imádság a békéért

Istenem, Te vagy az élet és a békesség forrása. Áldott legyen a neved mindörökké. Tudjuk, hogy Te fordítasz bennünket a békesség felé most a háború idején. Azért imádkozunk, hogy akik egymás ellenségei, beszéljenek egymással; azok, akik egymás számára idegenekké váltak, barátsággal nyújtsák a kezüket egymásnak; hogy a nemzetek keressék a BÉKESSÉG útját. Erősítsd elhatározásunkat, hogy életünkkel tegyünk tanúságot ezekről az igazságokról. Adj nekünk: megértést, mely véget vet a viszálykodásnak,