SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 33. vasárnap (2023. november 19.)

  • November 20-án, hétfőn lesz Dr. Konkoly István püspök atya halálának 6. évfordulója. Az esti 6 órai szentmisét lelki üdvéért ajánljuk fel.
  • Jövő évre szentmiséket lehet előjegyeztetni a sekrestyében és a Főplébánián. A Püspöki Kar rendelkezése szerint az orgonás szentmise 4.000 Ft, a csendes szentmise 2.000 Ft.
  • Jövő vasárnap az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus Király ünnepe lesz.
  • Jövő szombaton délután ½ 5 órakor Pitti Katalin érdemes és kiváló művész valamint Pálmai Árpád egyházzenész, illetve Hegedűs Valér zongoraművész adventet, karácsonyt váró koncertje lesz a Székesegyházban. Jegyek 3.900 Ft-os áron vásárolhatók keddtől szombatig, 9-17 óráig a Püspöki Palotában kialakított Látogatóközpontban.
  • Adventi-karácsonyi koncerteket szervezünk még a Székesegyházban: a további fellépők között lesz még a Szent Efrém Férfikar valamint László Attila, a Csillag születik harmadik szériájának győztese. A további koncertek időpontja: december 2. szombat délután ½ 5, december 9. szombat délután ½ 5. December 17-én, vasárnap délután ½ 5-kor pedig Petrás Mária jótékonysági műsora lesz a Székesegyházban, amelyen a részvétel díjtalan, adományokat köszönettel fogadnak. Koncertjeinkre tisztelettel és szeretettel várjuk a Kedves Híveket.
  • „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét” jótékonysági akció keretében a Székesegyház sekrestyéjében adhatják le a kedves Hívek a tartós élelmiszer adományaikat december közepéig, amiket a karitász munkatársai juttatnak el rászoruló családokhoz karácsonyra.
  • Szent István király kora óta minden megkeresztelt ember kötelessége, hogy az Egyházat anyagi hozzájárulásával, az egyházi adó befizetésével támogassa. Az esztendő végéhez közeledve kérjük Híveinket, ha lehetőségeik engedik, tegyenek eleget ennek a kötelezettségnek. Az egyházi adó befizethető a Főplébánia Hivatalban a fogadóórák keretében, a sekrestyében, valamint átutalással (11100805-18880584-36000001 Szombathelyi Székesegyházi Főplébánia) vagy az újságos asztalra kitett csekkeken keresztül. Az egyházi adó mértéke II. János Pál pápa által meghatározott 1983-as Egyházi Törvénykönyv szerint az éves nettó jövedelem fél %-a. Az egyházi adót nem családonként kell befizetni, hanem minden keresettel rendelkező személy után. Akinek a fél százalék befizetése gondot jelent, azok esetében a minimum befizetendő összeg 4.000 Ft/év/fő. Ez havi lebontásban 330 Ft-ot jelent a helyi egyházközségnek.