SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 26. Vasárnap (2021. szeptember 26.)

  • Az örök élet forrásánál címmel Egyházmegyénk az Eucharisztikus Kongresszusra ünnepi albumot jelentetett meg. Ennek ünnepélyes bemutatója lesz szeptember 27-én, hétfőn 17.30-kor a Székesegyházban. 18 órakor Püspök atya mutat be szentmisét.
  • Szentségimádási óra lesz betegekért szeptember 28-án, kedden este a szentmise után. Várjuk mindazokat, akik találkozni szeretnének az Oltáriszentségben jelenlévő gyógyító Jézussal.
  • A Martinus Orgonafesztivál utolsó előadása a Székesegyházban szeptember 28-án, kedden 19.30-kor lesz. Gedai Ágoston orgonaművész hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. A koncertre a belépés ingyenes, adományaikkal a Székesegyház zenei rendezvényeit támogatják. Részletek a plakáton olvashatók.
  • Az Egyházmegyei Karitász 30 éves évfordulója alkalmából szeptember 29-én, szerdán a 18 órakor szentmisét mutat be a Székesegyházban Székely János megyéspüspök. A szentmise után zenés áhítat lesz a Magnificat zenekar közreműködésével, amelynek keretében dr. Csókai András előadását hallgathatják meg az érdeklődők.
  • A Mária Országa imaközösség hazánk lelki megújulásáért rózsafüzér imádságra hívja a híveket október 1-én, pénteken 16.30-ra a zárdatemplomba.
  • Elsőpénteken az esti szentmise előtt 17.40-től Jézus Szíve litániát imádkozunk.
  • Azok a középiskolás fiatalok, akik jövő évben pünkösdkor szeretnének bérmálkozni, október 5-ig jelentkezzenek a Főplébánián.

Himnusz

Szent Mihályt küldd el, könyörögve kérünk,
békeangyalként a körünkbe, Krisztus;
látogasson meg, s valahányszor eljön,
hozza kegyelmed!

Gábor is jöjjön, az erős, hatalmas;
űzze el tőlünk a gonosz kísértőt,
templomunkat bő javaiddal áldja
látogatása!

Rafaelt is küldd, a nagy égi orvost,
mennyek angyalát, hogy a sok betegnek
gyógyulást hozzon, utas életünkben
jóra vezessen!

Krisztus, angyalnép örökös Királya,
add, hogy énekünk az övékkel együtt
áldja mindig azt, aki egy, de három,
és egyedül szent! Ámen.