SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 25. Vasárnap (2022. szeptember 18.)

  • Ma a 18 órai szentmise keretében a kőszegi Concordia-Barátság kórusegyesület zenei szolgálatát hallhatják. A szentmisén felhangzik Jozef Swieder lengyel zeneszerző háromszólamú miséje. Orgonán közreműködik Bertáné Horváth Ágota, vezényel Szilágyi Miklós karnagy.
  • A Martinus Orgonafesztivál következő előadása szeptember 20-án, kedden 19.30-kor lesz a Székesegyházban. Az egyházmegye orgonista papjait hallgathatják meg az érdeklődők. Várjuk a híveket erre a rendhagyó hangversenyre.
  • SZENTSÉGEKRE FELKÉSZÍTÉS FELNŐTTEKNEK (katekumenátus) indul október 5-én a Ferences Plébánián. Várnak mindenkit, aki bármilyen okból nem részesült a keresztség vagy első áldozás vagy bérmálás szentségeiben, és szeretné megkapni, vagy csak felnőttfejjel szeretné mélyebben megérteni a katolikus tanítást. Érdeklődni, jelentkezni lehet: Asztrik atya: 20/ 970 96 14; Míra nővér: 20/237 54 83

NÉPSZÁMLÁLÁS

„Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt. De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt.” (Mt 10,32-33)

,,2022. október 1. én november 28 között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is.  Ezért buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus valláshoz tartozását. Kérünk mindenkit, hogy a teljesen anonim népszámlálás alkalmával bátran vallja hitét, Krisztushoz és az Egyházhoz tartozását.

IMA A HAZÁÉRT
Én Uram, Istenem, vigyázz ránk!
Ne hagyjad elveszni a Hazát!
Sírva kér két szemünk,
Irgalmazz minekünk!
Emeld fel magadhoz Nemzetünk!

Szeretet fénye ég bennünk!
Míg élünk hiszünk és remélünk!
Vigyázz ránk, nyújtsd kezed,
Oltalmazd népedet
Az ősi Magyar Nemzetet!

Szűzanyánk szeplőtlen Mária,
Hozzád száll sok magyar sóhaja,
Kérd értünk Fiadat,
Megváltó Urunkat,
Védje s őrizze Országunkat!

Míg igaz magyar él a földön,
nem hagyjuk, hogy a rossz legyőzzön!
Bármi volt, bármi lesz,
A magyar magyar lesz,
Így éled újjá a Nemzet!