SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 24. Vasárnap (2022. szeptember 11.)

 • A nyugdíjasok imacsoportja szeptember 12-től, hétfőnként délelőtt 9 órakor tartja imaóráját a Főplébánián.
 • Nyugdíjasok számára lesz zarándoknap a Székesegyházban szeptember 18-án, vasárnap. Program:
  15.00 Márfi Gyula érsek atya elmélkedése
  15.45 Választható programok
  16.30 Püspöki szentmise
 • Idén is megrendezésre kerül a Martinus Orgonafesztivál a Székesegyházban. Szeptemberben három, egymást követő kedden zajló sorozatban az érdeklődők újra megcsodálhatják a székesegyház nagyorgonájának hangszíngazdagságát. Szeptember 13-án, kedden, 19.30-kor Tabajdi Ádám orgonaművész hangversenye nyitja meg a fesztivált.
 • Jövő vasárnap, szeptember 18-án, a 18 órai szentmise keretében a kőszegi Concordia-Barátság kórusegyesület zenei szolgálatát hallhatják. A szentmisén felhangzik Jozef Swieder lengyel zeneszerző háromszólamú miséje. Orgonán közreműködik Bertáné Horváth Ágota, vezényel Szilágyi Miklós karnagy.
 • Idén is megrendezésre kerül az immár hagyományos Magyarok Zarándoklata Máriacellbe október 1-én. A zarándoklat lelkivezetője Székely János püspök atya. Elegendő számú jelentkező esetén autóbuszt indítunk. Jelentkezni lehet a Főplébánián csütörtök délig.
 • SZENTSÉGEKRE FELKÉSZÍTÉS FELNŐTTEKNEK (katekumenátus) indul október 5-én a Ferences Plébánián. Várnak mindenkit, aki bármilyen okból nem részesült a keresztség vagy első áldozás vagy bérmálás szentségeiben, és szeretné megkapni, vagy csak felnőttfejjel szeretné mélyebben megérteni a katolikus tanítást. Érdeklődni, jelentkezni lehet: Asztrik atya: 20/ 970 96 14; Míra nővér: 20/237 54 83
 • Újra indul Szombathelyen az ÚTKERESŐ hivatásgondozó program, amely segítséget nyújt olyan fiatalok számára, akik élethivatásukról szeretnének átgondolt, jó döntést hozni.  További információ: utkereso.szombathely@gmail.com címen.

Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya! Keservét a búnak, bajnak eloszlatni van hatalmad. Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg. Hő imáit gyermekidnek nem, Te soha nem veted meg. Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy anyánk vagy. Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya! Amen.