SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 23. Vasárnap (2023. szeptember 10.)

  • A nyugdíjasok imacsoportja szeptember 11-től, hétfőnként délelőtt 9 órakor tartja imaóráját a Székesegyház sekrestyéjében.
  • Szülőértekezlet lesz az októberi leendő elsőáldozók szülei részére szeptember 11-én, hétfőn ½ 5 órakor a Székesegyházban.
  • Az új tanév kezdetén szeretnénk megszólítani az iskolás korú fiúkat és lányokat, hogy bátran vállaljanak minisztráns szolgálatot templomunkban. A szülőket pedig bátorítjuk, hogy támogassák gyermeküket ebben a szándékában.
  • 2016 óta Székesegyházunkban minden nap szentségimádás van a reggeli szentmisét követően az esti szentmise kezdetéig. Szeretettel várunk mindenkit, hogy az Oltáriszentségben legközvetlenebbül velünk lévő Úr Jézus Krisztussal tudjon időt tölteni. Ő vár valamennyiünket a Vele való személyes találkozásra. Aki akár fél órát vagy egy órát rendszeresen vállalni tud naponta erre a szándékra, kérjük, jelentkezzen a sekrestyében a pontos időbeosztás miatt, mert fontos lenne, hogy az Oltáriszentség ne maradjon őrzés nélkül.
  • A Főplébániai Karitász csoport önkéntest keres, aki heti egy alkalommal (szerda délután) szívesen segítene pékáru és zöldség kiosztásában. Jelentkezni a sekrestyében lehet.
  • Nyugdíjasok zarándoklata lesz október 8-án, vasárnap a Székesegyházban 15-18 óra között. Program a hirdetőtáblán olvasható. A jelentkezéseket szeptember 25-ig várják a pasztoralis@martinus.hu címen, vagy a 94/513-198-as telefonszámon.
  • A Szombathelyi Egyházmegye mindenkit szerettel hív a szeptember 23-án, szombaton Körmenden megrendezésre kerülő Egyházmegyei zarándoklatra. Információk a hirdetőtáblán olvashatók.
  • A magyarok Máriazelli zarándoklata alkalmából autóbusz indul október 7-én, szombaton reggel 8 órakor a Székesegyház elől. Visszaérkezés várhatóan este 8 órakor. Az utazás költsége oda-vissza biztosítással: 7.000 Ft.  Jelentkezni a Szent Kvirin Szalézi plébánián lehet (Táncsics Mihály u. 44-46). Érdeklődni a +36 30 400 4545 és a +36 30 966 9925 telefonszámokon lehet.
  • A KÉSZ Szombathelyi Csoportja buszos zarándoklatot szervez október 7-én, szombaton Bodajkra, a Segítő Szűz Mária kegyhelyre. Ez egy országos rendezvény lesz. Mottója: ”Zarándoklat a hazáért.” Jelentkezéseket a zarándoklatra szeptember 11-től szeptember 22–ig várjuk. A jelentkezés helye: az Egyházmegyei Levéltár (a Székesegyházzal szemben). Részvételi díj 6000 forint, gyermekek számára 3000 Ft.  A zarándoklatra a jelentkezési időpontok és a zarándok program a hirdetőtáblán olvasható.
  • A Szent Márton Plébánia zarándoklatot szervez október 20-23. között Medjugorjeba. Utazás különbusszal. Szállás 2-3 személyes szobákban. Ellátás reggeli és estebéd. A zarándoklatot Mikulyák László atya kíséri. A zarándoklat ára 100 euro és 35.000 Ft. Jelentkezni a Szent Márton Plébánia irodájában vagy 30/5554171 telefonszámon lehet az útiköltség és az útlevél (illetve személyigazolvány) másolatának leadásával.