SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 2. Vasárnap (2022. január 16.)

  • A mai napon kezdődik az ökumenikus imahét a Krisztus-hívők egységéért. Az idei évben Máté evangéliumából vett idézet köré csoportosították az adott napok témáit: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt” (Mt 2,2). A járvány miatt az idei évben nem lesznek közös imaalkalmak az egyes templomokban. Mindössze a január 20-án, csütörtökön 18 órakor az evangélikus templomban lesz ökumenikus istentisztelet Szemerei János evangélikus püspök, Steinbach József református püspök és dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével. A hét folyamán különösen is imádkozzunk a keresztények egységéért.
  • A KÉSZ Szombathelyi Csoportja – Évindító előadását Székely János megyéspüspök tartja a Martineum Felnőttképző Akadémián január 17-én, hétfőn 18 órakor. Az előadás címe: A gender ideológia és a keresztény értékrend.
  • Szentségimádási nap lesz a zárdatemplomban január 18-án, kedden. Délelőtt 10 órától a 18 órakor kezdődő szentmiséig lesz lehetőség csendes adorációra. .
  • Január 14-től 22-ig kilencedet imádkozunk Boldog Batthyány László szentté avatásáért és közbenjárását kérve az esti szentmisék után. Szentté avatási eljárásának nélkülözhetetlen feltétele egy csodás imameghallgatás. Kérjük hittel, bizalommal közös imádságban a szentéletű orvos közbenjárását az orvosokért, betegekért és a családokért. A kilencedet tartalmazó imafüzet megvásárolható a sekrestyében.
  • Szent Fábián és Sebestyén vértanúk napja Szombathely város fogadalmi ünnepe. Január 23-án, vasárnap a 9 órakor kezdődő püspöki szentmise keretében újítjuk meg őseink fogadalmát és imádkozunk a mostani járvány megszűnéséért.  Várjuk a Híveket erre a szentmisére.
  •  Ferenc pápa rendelkezése értelmében minden évben az évközi 3. vasárnap Isten Igéjének vasárnapja.
  • Székely János megyéspüspök megalapította a szombathelyi  Boldog Salkaházi Sára Technikumot. A technikumba kisgyermekgondozó,- nevelő, szociális ápoló és gondozó, valamint oktatási szakasszisztens képzésre lehet jelentkezni. Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a Szombathelyi Egyházmegye honlapján  olvashatnak.

Ima a keresztények egységéért:

Irgalmas Isten, aki minket egy örök életnek reménységére hívtál, hogy amint te egy vagy, és egy a tőled rendelt keresztség, úgy mindnyájan egy hitben, egy szívvel szolgáljunk neked: áraszd szívünkbe Szentlelkedet, hogy mindnyájan egyet értsünk, egyet valljunk és a te akaratodban való egységet szorgalmasan megtartsuk. Add, hogy mindnyájan egy akolban legyünk az egy pásztornak gondviselése alatt, és téged minden visszavonás, gyűlölség és egymás rágalmazása nélkül dicsérjünk.