SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 19. Vasárnap (2022. augusztus 7.)

  • Vasváron a nagyboldogasszonyi búcsú augusztus 13-14-én lesz. 
    13-án, szombaton 18 órakor a szentmisét Székely János megyéspüspök mutatja be. Másnap 9.45-kor a plébániatemplomtól indul a körmenet a temetői templomhoz, az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános.
  • Idén az 1Úton zarándoklatot idén a békéért ajánlják fel augusztus 13-án, szombaton.  Szombathelyhez közeli útvonalak: Kőszeg-Csepreg; Csénye-Csepreg. Bővebb információ: a hirdetőtáblán és a www.1uton.mariaut.hu
  • Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony kötelező ünnepe lesz augusztus 15-én. Törekedjünk arra, hogy szentmisével szenteljük meg ezt a legősibb Mária-ünnepet. Szentmisék a székesegyházban: 7.30; 9.00; 19.00; Zárdában: 18.00
  • Az ausztriai Maria Weinberg – Pinkakertes, osztrákok, horvátok, magyarok közös ősi búcsújáró helye. Augusztus 15-én, a templom búcsúnapján 11.30-kor magyar nyelvű szentmisét mutat be Nagy Gábor körmendi kisegítő lelkész.
  • A Misszió Tours Utazási Iroda szervezésében szeptember 12-16. között Medjugorjeba indul zarándokvonat. Lelki vezető: Székely János megyéspüspök lesz. Részletek a hirdetőtáblán, és az egyházmegye honlapján olvashatók. (www.martinus.hu)

GONDOLATOK AZ IMÁDSÁGRÓL

(Folytatás az előző vasárnapról.)

5. Isten minden imára figyel

Volt már olyan érzésed, hogy Isten nem is hall, nem is figyel, amikor imádkozol? Ez teljesen természetes velejárója a hitéletnek. De Isten minden imádságot hall, és mindenre különleges figyelemmel figyel is; akkor is, ha te nem így érzed. Képzelj el egy különleges esti beszélgetést a legjobb barátoddal: akkor is a legnagyobb figyelemmel hallgatja minden szavadat, amikor épp nem szólal meg. Így van ezzel Isten is.

6. Megváltozunk alatta

Ha valaki egyre több időt tölt el Isten jelenlétében, akarva-akaratlanul elkezd megváltozni, elkezd átformálódni. Egyre kevésbé aggódik a világi problémáin és egyre derűsebben tekint az életre és a halálra. Egyre kevésbé fél tőle. Egyre jobban megismeri önmagát és egyre jobban megismeri Istent. Egyre kevésbé lesz irigy és kapzsi, viszont egyre jobban megtanul szeretni.

Az imádság egy hatalmas ajándék. Gondoljunk csak bele: lehetőségünk van kapcsolatba lépni azzal, aki öröktől fogva él, aki teremtette az egész világot, és aki a legjobban ismer bennünket.