SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 17. Vasárnap (2022. július 24.)

  • Szent Joakim és Szent Anna ünnepén, július 26-án, kedden 19 órakor a Székesegyházban Fekete Szabolcs segédpüspök szentmisét mutat be, majd külön áldásban részesíti a nagyszülőket és unokáikat. Hívjuk és várjuk őket erre a szentmisére.
  • Szentségimádási óra lesz betegekért július 26-án, kedden este a szentmise után. Várjuk mindazokat, akik találkozni szeretnének az Oltáriszentségben jelenlévő gyógyító Jézussal.
  • Vasváron a nagyboldogasszonyi búcsú augusztus 13-14-én lesz. 
    13-án, szombaton 18 órakor a szentmisét Székely János megyéspüspök mutatja be. Másnap 9.45-kor a plébániatemplomtól indul a körmenet a temetői templomhoz,  az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános.
  • SZENTSÉGEKRE FELKÉSZÍTÉS FELNŐTTEKNEK (katekumenátus) indul szeptemberben a Ferences Plébánián. Várnak mindenkit, aki bármilyen okból nem részesült a keresztség vagy első áldozás vagy bérmálás szentségeiben, és szeretné megkapni, vagy csak felnőttfejjel szeretné mélyebben megérteni a katolikus tanítást. Érdeklődni, jelentkezni lehet: Asztrik atya: 20/ 970 96 14; Míra nővér: 20/237 54 83

 GONDOLATOK AZ IMÁDSÁGRÓL

Az imádság egy hatalmas ajándék. Gondoljatok csak bele: lehetőségünk van kapcsolatba lépni azzal, aki öröktől fogva él, aki teremtette az egész világot, és aki a legjobban ismer bennünket.

1. Az imádkozás tanulható

Az imádság olyan, mint egy idegen nyelv. Ha most azt kérnék tőlem, hogy ezt a cikket hibátlan nyelvtannal kínaiul írjam meg, igencsak bajban volnék. Amikor egy új nyelvet tanul az ember, először csak néhány szót tanul meg. És minél több időt tölt azzal, hogy tanul, gyakorol, annál jobban megy. Az imádság is ilyen. Ha nem szoktál imádkozni, de szeretnéd elkezdeni, ne várj csodát rögtön az elején magadtól. Imádkozni lehet tanulni, sőt, kell tanulni.

2. Nem érzés kérdése

Ne várjunk arra, hogy úgy érezzük, hogy „most nagy kedvem van imádkozni”. Az imádság nem érzés kérdése, hanem döntésé. Nagyon hangos világban élünk, nem csoda, hogy alig halljuk Isten halkan kopogtató hangját a szívünk ajtaján. Tudatosan szakítsunk időt arra, hogy Istennel legyünk, csöndben; és ne csak akkor, amikor épp úgy érezzük, hanem jóban-rosszban. A legértékesebb imák azok, amiket igazi áldozatként tudunk odaadni Istennek.

3. Nem Istennek van rá szüksége…

…hanem nekünk. Isten nagyon boldogan elvan akkor is, ha mi nem imádkozunk. Mi vagyunk azok, akiknek az életében akkora szükség van arra, hogy a mi teremtő és gondoskodó Istenünkkel kapcsolatban legyünk. Könnyít a nehézségeinken, tanácsot ad a kérdéseinkben, és tanít bennünket szeretni.