SZÉKESEGYHÁZI HIRDETÉSEK – Évközi 17. Vasárnap (2020. július 26.)

  • Szent Joakim és Szent Anna Szűz Mária szülei, a nagyszülők védőszentjei. Mai ünnepükön 19 órakor Püspök atya szentmisét mutat be, majd külön áldásban részesíti a nagyszülőket és unokáikat. Hívjuk és várjuk őket erre a szentmisére.
  • A Filharmónia Magyarország 2019-ben, hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Orgonák éjszakája névre keresztelt rendezvényét, amely új megvilágításba helyezte az orgonát. Idén augusztusban újra megtelnek a templomok a hangszerek királynőjének csodálatos hangjával. Augusztus 8-án a Székesegyház is csatlakozik az országos kezdeményezéshez az este 20 óra 20 perckor kezdődő hangversennyel, „Boldogasszony Anyánk” címmel, kifejezve a Szűzanya iránti tiszteletet, amely a műsor összeállításban is megjelenik.  A koncerten közreműködik Gál Gabi szoprán-énekesnő és Lakner-Bognár András orgonaművész.

NAGYSZÜLŐ IMÁJA

Uram, amikor életadóvá tettél, kezünkbe adtad gyermekeink életét, megörvendeztettél kedvességükkel, szenvedéssel tisztítottad szívünket. Amikor értük, miattuk aggódtunk, azt hittük, hogy ennél már nincs is nagyobb öröm az életben. Hálát adtunk Neked, amikor kezedből elfogadott gyermekeinket neked visszaadhattuk a szentségek vételekor. A Te segítségeddel juttattuk el őket a felnőttkor kezdetére. Nyugtalan szívvel bocsátottuk útjára, amikor apját-anyát elhagyva élete társát megkereste, és színed előtt örök hűséget esküdött neki. Öröm és fájdalom keveredett boldogságunkba. Mégis, csak most érezzük, hogy milyen nagy boldogságot és jutalmat tartogattál számunkra: unokánkat. Vér a vérünkből, hús a húsunkból, lélek a te Lelkedből engedd, hogy javára legyen szeretetünk és sohasem ártalmára. Mindig azt tegyük, ami jó és hasznos számára. Engedd, hogy minden áldozatot örömmel vállaljunk érdekében. A mi szánkról lesse el szent nevedet és az imádság szavait. Köszönjük, hogy unokánkban új kedvet, reményt adtál és a mennyország előízét éreztetted meg velünk. Amen.

HÁLAIMA UNOKÁKÉRT

Isten, örök Atyám!
Köszönöm, hogy unokákat adtál nekem.
Engedd, hogy most ünnepélyesen oltalmadba ajánljam őket Istenem !

Te tanítsd unokáimat igaz szeretetre.
Őrizd meg őket tisztaszívű jó embereknek.
Segíts,hogy Szent Fiadhoz Jézushoz hasonlóan
növekedjenek korban és bölcsességben Előtted és az emberek előtt.

Kérlek tedd boldoggá Őket most és örökre.
Segítsd,hogy mindig választott gyermekeid legyenek.
Szent Fiad Jézus Krisztus által. Amen.