SZÉKESEGYHÁZ HIRDETÉSEI – Karácsony Ünnepe (2022. december 25.)

  • December 26-án, karácsony másnapján vasárnapi miserendet tartunk: 7.30; 9.00; 12.00; 18.00;
  • December 28. Aprószentek ünnepe. Engesztelő imanap az abortuszok bűneiért. Ajánljuk a Madonna-kápolnában 9-től 17 óráig tartó szentségimádást az engesztelésre.
  • Idén a Szent Család ünnepe december 30-án, pénteken lesz. Szentmise:7.30; 18.00
  • A polgári év utolsó napján hálaadással állunk Isten elé. Megköszönjük minden kegyelmét, segítségét. A hálaadó szentmise december 31-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Várjuk a kedves Híveket.
  • Újév napján Mária Istenanyaságát ünnepeljük. Kötelező ünnep, kezdjük szentmisével az új esztendőt, így kérve az Úr áldását. Szentmisék: 7.30; 9.00; 12.00; 18.00
  • Az egyházmegyei szentségimádási napok sorát a Székesegyház kezdi január 1-én. A déli szentmisét követően nyílik lehetőség csendes adorációra a Madonna-kápolnában. Hozzuk a szentségi Jézus elé kéréseinket és kérjük áldását az előttünk álló esztendőre. Az év többi napjain is 9-től 17 óráig szentségimádást tartunk a Madonna-kápolnában.
  • Köszönetet mondunk a kedves Híveknek bőkezű adakozásáért, pénzbeli és élelmiszer adományaikért, amelyeket rászorulóknak ajánlottak fel. Hálás köszönetet mondunk továbbá a felajánlott karácsonyfákért, virágokért, virágra szánt adományokért és mindazok munkájáért, akik a karácsonyi díszítésben segítettek.
  • Hálás szeretettel gondolunk mindazokra, akik imádsággal támogatták a lelkipásztori munkát egyházközségünkben az év során. Köszönetet mondunk azoknak, akik ebben az évben munkájukkal, adományaikkal és az egyházközségi hozzájárulás befizetésével támogatták a Székesegyházat és az egyházközség működését. A hozzájárulás összege befizethető az irodában, postai sárga csekken vagy banki átutalással. (Szombathelyi Székesegyház Főplébánia 11100805-18880584-36000001). Isten áldása legyen jutalma mindazoknak, akik bármily áldozatot vállaltak Isten ügyéért az elmúlt esztendőben. Szentmisét ajánlunk fel a jótevőkért.

Amikor majd imádkoztok otthon, a betlehem előtt családtagjaitokkal, engedjétek, hogy vonzzon titeket a gyermek Jézus gyengédsége, aki szegényen és törékenyen született közénk, hogy megajándékozzon szeretetével. Ez az igazi karácsony! (Ferenc pápa)

Szeretettel kívánunk a kedves híveknek Istentől áldott kegyelemteljes ünnepeket, a betlehemi Gyermekből sugárzó örömet és békét:

a Székesegyház lelkipásztorai.